Brand Facts


Iata o colectie de brand facts adunate dintr-o carte menita sa fie un glosar de termeni din domeniul brand managementului. Aceasta este presarata cu citate si fapte interesante de citit si urmarit 🙂

The Brand GlossaryInterbrandPalgrave Macmillan, 2007

“Un brand este o entitate vie- si este imbogatita sau slabita cumulativ in timp; este produsul a 1000 de gesturi mici.” Michael Eisner

80% din companii considera ca furnizeaza o experienta superioara a consumatorului, insa doar 8% din consumatorii acestora sunt de acord, coform Bain&Company.

Forester Research a ajuns la concluzia ca word-of-mouth viral sau buzz marketing-ul atinge pana la 46% din cosumatorii nord-americani.

Producatorul scandinav de aspiratoare, Electrolux, a folosit urmatorul slogan intr-o campanie Americana: “Nothing sucks like an Electrolux”.

..se pare ca aceasta campanie era in special targetata pentru UK, decat pentru SUA, unde “suck” are, evident, o conotatie negativa.

79%  din profesionistii din domeniul branding-ului chestionati pe Brandchannel considera ca eticheta “Made in China” afecteaza brandurile chinezesti. Cei 3 termeni principali asociati  cu acestea sunt : ieftin, de mica valoare, calitate slaba.

Asociatia Ziarelor din America spune ca americanul de rand este expus zilnic la intre 1500 si 3000 de mesaje ale unor branduri.

Femeile cumpara, sau influenteaza achizitionarea a 80% din bunurile de consum in ziua de azi, conform Hitbox.com

In 2003, 43 din cele 111 melodii din topul Billboard aveau versuri cu referiri la branduri, conform Datamonitor.

Dupa un studiu condus de Keller Fay Group, s-a ajuns la concluzia ca americanul de rand mentioneaza branduri specifice de 56 de ori pe saptamana in conversatii.

Conform Datamonitor, 44% din consumatorii pozitionati low nu considera brandurile un factor important in criteriul lor de cumparare.

Vanzarile la berea Red Stripe au crescut cu 50% dupa ce Tom Cruise a aparut band-o in fimul “The firm”, conform Datamonitor.

brand-facts.html” send=”true” layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol