D’inno Lab – “Innovation by Design”


Astăzi vă povestesc despre un nou proiect inovator.

D’inno Lab este un laborator de soluţii creative la problemele comunităţii care îşi propune identificarea unor soluții sociale și tehnologice integrate. Sau mai bine spus, este proiectul care merge pe ideea că folosindu-ne de tehnologia actuală, care este accesibilă acum publicului larg la preţuri avantajoase, orice problemă socială se poate rezolva.

 

Pentru a demonstra acest lucru, CROS în parteneriat cu SUB25 şi ModuLab, lansează proiectul D’inno Lab ce se adresează sectorului non-guvernamental din România. Astfel că, soluţia propusă prin acest proiect este de a testa o alternativă nouă de rezolvare a problemelor comunităţii prin folosirea metodologiei “Design Thinking ” şi de a valorifica noile tehnologii accesibile acum publicului larg, precum imprimarea 3D sau platforme de interactivitate.

Design Thinking”  se referă la metodele şi procesele de investigare a problemelor vag definite, dobândirea de informaţii, analiză a cunoştinţelor şi aducerea de soluţii în planificarea şi proiectarea unui domeniu anume. Altfel spus, această metodologie constituie un proces creativ care te ajută să proiectezi soluţii utile problemelor din comunitatea ta.

Organizatorii proiectului şi-au propus realizarea unor prototipuri tehnologice care să constituie soluții creative la problemele cu care se confruntă tinerii din România, la nivelul vieții în comunitate. Cele 4 ateliere, căci ele vor fi motoarele acestui proiect, vor constitui, totodată,  paşii cei mai importanţi în dezvoltarea conceptului. Astfel că după aplicaţii, reprezentanţii ONG-urilor vor participa la 4 workshopuri dedicate problemelor lor: Descovery, Interpretation, Ideation şi Experimentation.

Conceptul de D’inno Lab provine din cuvintele-cheie care constituie acest proiect, având la bază design-ul (mai exact prin aplicarea metodologiei “Design Thinking”) şi inovaţia, prin intermediul reţelelor tehnologice care fac posibilă rezolvarea problemelor.

Cu alte cuvinte, dacă faci parte dintr-un ONG, vino şi alătură-te specialiştilor în design, tehnologie şi comunicare, înscriindu-te aici până pe 10 iulie la primul atelier al proiectului. Participă la realizarea prototipurilor tehnologice care vor constitui soluţii creative la problemele propuse de tine.

eLaborează-ţi ideile .creative and keep Learning!

design.html” send=”true” layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol