Dyson, sau Apple in electrocasnice


Probabil ati dat peste uscatoarele de maini Dyson AirBlade aparute recent si pe la noi (vizibile mai ales in mall-uri). Dyson, producatorul lor, este o companie tehnologica engleza aparuta in 1992 care poate fi considerata un Apple al produselor electrocasnice. Punctele de referinta ale companiei au fost dintodeauna inovatia si designul, iar asta se reflecta in faptul ca produsele lor functioneaza diferit si intr-un mod mai bun decat produsele predecesoare sau concurente. Fondatorul companiei, designerul James Dyson este renumit pentru faptul ca a creat in garajul propriu nu mai putin de 5127 de prototipuri ale produsului ce avea sa revolutioneze industria respectiva si devina simbolul companiei, considerat de multi aspiratorul perfect, DC01. 

Misiunea companiei si un tel personal al lui James Dyson a fost si este ambitia de a rezolva problemele tipice de design, cu care am ajuns sa ne obisnuim intr-un mod nesanatos si de care devenim constienti abia in momentul in care folosim un produs cu un good design.

Multe din produsele Dyson au fost premiate si figureaza in expozitiile si galeriile de design din intreaga lume. Ca urmare a succesului enorm (in special in UK), Dyson si-a extins gama de produse si ofera pe langa o serie larga de modele de aspiratoare si masini de spalat vase, ventilatoare sau uscatoare de maini.

Design is about how something works, not how it looks. It’s what’s inside that counts. The best designs are the result of someone’s questioning everything around them.” – James Dyson

www.dyson.co.uk

 


layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol