Helmut Krone


Helmut Krone (1925 – 1996) a fost un mare art director, considerat unul dintre pionierii advertisingului modern si al revolutiei creative din 1954-1964 ce a transformat designului grafic si publicitatea. Desi este cunoscut in special pentru contributia adusa campaniilor “Think Small” pentru Volkswagen si “We try harder” pentru AVIS, cariera lui Krone la DDB (Dane Doyle Bernbach) s-a intins pe o perioada de peste 30 de ani, timp in care a lucrat pentru clienti precum Polaroid, Porsche sau Audi.

De-a lungul carierei, Krone a castigat numeroase premii, numele lui regasindu-se atat in Art Directors Hall of Fame cat si in One Club’s Creative Hall of Fame iar campania realizata pentru Volkswagen, “Think Small” a fost votata cea mai buna campanie din toate timpurile in editie din 1999 a revistei The Century of Advertising (realizata de Advertising Age).

O parte din lucrarile acestuia se regasesc in expozitiile permanente din MoMA si Smithsonian iar in 2005, la 80 de ani de la nasterea lui, Enchorial a lansat o carte despre Krone si viziunea lui. Testimoniale si detalii gasiti aici.

“I’ve spent my whole life fighting logos. Logos say I am an ad. Turn the page. I don’t just leave out the logo. I give something better. I try to make the page so clean and effective, you can’t stick a logo on it.” – Helmut Krone

 

 

 

 Timeline-ul carierei lui Helmut Krone (click pentru a mari)

 


layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol