Horst – Classic Photography


In istoria fotografiei de moda si portret, contributia lui Horst este una dintre cele mai importante si acopera 60 de ani de activitate (1931-1991). Numele lui a devenit cunoscut in aceasta perioada, aducand in prim plan imagini glamour, rafinate, pline de stil si eleganta.

Horst Paul Albert Bohrmann s-a nascut la 14 august 1906.

Prima fotografie realizata de Horst a aparut in numarul din decembrie 1931 al revistei Vogue. Era o reclama la un parfum, iar modelul era imbracat in catifea neagra. Dar realul progres a inceput in 1932, cand a fost angajat la revista Vogue din Marea Britanie. Anii ’30-’40 au fost cei mai productivi.

In portretele lui, modelele sunt misterioase si ademenitoare – este universul aspirational stabilit de Horst. Majoritatea fotografiilor sunt alb-negru. Dupa realizarea lor, Horst lasa developarea pe mana altora.

Una dintre cele mai importante fotografii este a fost realizata in 1942, avand-o ca model pe Marlene Dietrich (prima din seria de mai jos).

Prima expozitie de fotografii a fost la Paris, in 1932. De atunci a avut peste 30 de expozitii in intreaga lume. A colaborat cu editori, avand 11 carti scoase pe piata.

Moare la varsta de 93 de ani.

“I like taking photograps, because I like life. And I like photographing people best of all, because most of all I love humanity.”

www.horstphorst.com

 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol