Joey Roth


Joey Roth(n. 1984) este un designer industrial american ce creeaza obiecte cu rolul de a articula frumusetea ritualurilor zilnice. In creatia sa, el combina simpla functionalitate cu materiale primare, oneste. Este in particular interesat in conceperea de produse ce servesc experientelor efemere precum consumul de ceai si ascultarea muzicii. Din punctul lui de vedere, scopul final al unui designer este de a crea cultura, iar scopul sau este de a crea un soi de frumusete, dar unul care sa fie apreciat in orice context cultural.

In procesul creatiei sale, Roth imbratiseaza urmatoarele valori:

“Make products that push boundaries now and remain valuable for years.

  Bake sustainability into the product’s function, materials, and life cycle; sustainability should never be an end in itself.

  Recognize that both irony and beauty are crutches for bad design.”

Ceramic Speakers

“Ceramic Speakers” sunt construite din portelan, pluta si mesteacan Baltic si reusesc sa reproduca muzica pe masura aspectului lor. Fiecare material este finisat minimalist, si lasat sa adauge propria lui frumusete naturala designului. In afara de componentele electronice, plasticul este complet evitat in constructia sitemului. Roth a fost inspirat in conceperea designului de contrastul armonios dintre componentele electronice si materialele simple. El a creat si propria lui expozitie, intitulata Soundslike, unde alti noua designeri au reinterpretat difuzoarele ceramice in stilul lor unic.

Sorapot

Sorapot este un ceainic unic si modern. Forma sa arhitecturala si simpla functionalitate aduce frumusetea tainica a ceaiului in prim plan. Conform designerului, “in simplitatea Sorapot salasluieste aproape o complexitate infinita.”


Roth a mai creat si un pahar special pentru savurarea ceaiului alaturi de Sorapot, construit intr-un mod care permite o perceptie olfactiva cat mai puternica a aromei in momentul consumarii ceaiului.

Cutia minimalista in care este ambalat Sorapot este creata din carton reciclat.

 

Felt Mouse

Felt Mouse este un soricel de calculator creat din pasla, lemn tropical si aluminiu.

 


Poster

Roth a mai creat si un poster interesant pentru o revista, care este cladit pe afirmatia lui G.K. Chesterton: “Art, like morality, consists in drawing the line somewhere.” Sunt reprezentate trei arhetipuri legate de munca/comunicare in forma de structuri:

 

Roth despre Hustler: “It captures my approach to design: giving form to objects and then clearing a path for them to enter the world.”

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Detalii articol