KONY 2012


Invisible Children, un film de regie colectiva din Statele Unite ale Americii, a lansat ‘KONY 2012”, un film si o campanie menita sa sensibilizeze opinia publica in legatura cu figura lui Joseph Kony, liderul grupului de gherila ugandez intitulat “Lord’s Resistance Army” (LRA). Kony impreuna cu gruparea sa, au rapit si fortat aproximativ 66 000 de copii pentru a lupta in slujba lor, iar alte 2 milioane de suflete au fost implicate in imense deplasari interne inca de la inceputul rebeliunii din anul 1986. In ciuda numirii drept criminal de razboi de catre Tribunalul Penal International, Kony a reusit sa scape de capturare.

Clipul de 30 de minute, narat de regizorul Jason Russell, face apel la publicul larg sa semneze o petitie,  „ma angajez pentru a ajuta la a-l face celebru pe Joseph Kony prin vizionarea si partajarea continutului video KONY 2012. Ma voi folosi de vocea mea pentru a determina factorii de decizie politici si culturali in a constientiza profilul conflictului….(iar angajamentul se termina prin…) I will Stop at Nothing.”

Scopul final al campaniei este de a-l avea in custodie pe inculpatul ugandez pana in decembrie 2012, momentul in care expira campania.  Filmul s-a raspandit viral. La 1 Iunie 2012, filmul avea peste 90 de milioane de vizualizari pe site-ul YouTube si peste 18 milioane pe Vimeo, dar si alte vizualizari pe site-ul central „Kony 2012” operat de Invisible Children.

Pana in prezent campania a dus la o rezolutie a Senatulului Statelor Unite si a contribuit la decizia de a trimite trupe de catre Uniunea Africana.

La 5 aprilie 2012, Invisible Children a lansat un al doilea clip video intitulat Kony 2012: Part II – Beyond Famous.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol