Larry Kagan


“Suntem, mai mult sau mai putin, constienti de prezenta umbrelor, intrucat ele ne spun ceva despre ceea ce ne inconjoara, insa nu le privim cu adevarat – decat in cazul in care ne atrag atentia asupra lor prin intermediul unui element atipic sau neasteptat.” Atipica si neasteptata este maniera prin care Larry Kagan se foloseste de sarma de otel, lumina si efectul de umbra pentru a crea imagini care isi invita privitorul sa le descifreze.

Procesul este unul invers: interpretarea se obtine pornind de la componenta imateriala – imaginea produsa prin umbra otelului. Tehnica utilizata de artist solicita privitorului sa acorde ansamblului un timp indelungat de analiza pentru a stabili corespondentele intre imagine si structura de sarma.

Pentru artist, provocarea a fost sa creeze configuratii atat de complexe, incat imaginile obtinute sa contina un numar cat mai mare de detalii. “Cu cat privirea detecteaza mai mult continut in imagine, cu atat privitorul acorda mai multa atentie si mai mult timp explorarii detaliilor.”, explica autorul.

 

 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol