Made in Romania


„De cand s-a lansat, in 2002, MTV Romania canta, traieste si respira romaneste”, spun cei de la IQads si noi aprobam. Dar pentru ca nu ne place sa afirmam in van, avem si dovezi.

In toti acesti ani, McCann au colaborat cu MTV Romania, gandind procesul de asimilare a culturii MTV in „cultura” romaneasca.

“Comunicam caracteristicile locale ale brandului, insa, nu ne oprim la transpunerea identitatii locale, ci mergem mai departe, evidentiind atuurile celui mai puternic brand media pe plan international care se adreseaza tinerilor. MTV nu este doar un mediu prin care tinerii pot viziona ultimele hituri locale si internationale, ci este un factor de modelare a gusturilor acestora, cu influente majore asupra stilului lor de viata”, spune Adrian Anghel, presedinte al trustului media MTV Romania.

Iar prin caracteristice locale nu se refera la altceva decat la kitsch-ul care ne inconjoara:  „spatiul locativ romanesc se constituie intr-un veritabil muzeu al rapirilor din serai, iconitelor cu termometru, buzduganelor pirogravate de la Govora sau Herculane, al giocondelor care fac cu ochiul, al pescarilor si ciobanasilor ceramici, al dalmatienilor si pestilor de sticla de pe televizor, al calendarelor electorale frumos sprijinite de sticlutele de rom si martini aduse de vreun ilustru calator cu avionul al familiei. Iar simplul fapt de a interga istet MTV Romania in acest context semneaza actul de asimilare a culturii MTV in <<cultura>>  romaneasca. Si fie ca vrem sau nu, (iar asta e pentru carcotasi si asa-zisi patrioti) aceasta <<cultura>> exista si e poate singura care ne face simpatici si autentici. Ca atare, MTV Romania iese pe hartie cu un Manson bibelou, cu un Michael hranind o caprioara intr-o carpeta si cu un Slashtermometru.” – declara Emilian Arsenoaiei, senior copywriter McCann/ Creative Services.

Spoturile si printurile au castigat numeroase premii: Golden Hammer 2005,  Ad’or 2005: Golden Hammer 2004, Grand Prix-ul si Aur, Golden Drum 2004,  Epica.

2004

2005

2006

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol