Peter Lindbergh Photography


 

 

Nascut in 1944, 23 Noiembrie in Lissa, Polonia.

Peter Lindbergh urmeaza cursurile Academiei de Arte din Berlin, calatoreste apoi in Spania si Maroc pentru doi ani. Revine in Germania, unde incepe sa studieze pictura. In 1971 se apuca de fotografie, lucrand ca asistent al fotografului Hans Lux timp de doi ani. In 1978 se muta la Paris unde incepe sa lucreze cu revista Vogue din Italia, Franta, Germania, America, revista Vanity Fair, Allure si Rolling Stone, iar in 1992 semneaza un contract pe patru ani cu revista americana Harper’s Bazaar. Lucreaza la calendarul Pirelli, realizeaza videoclipuri si spoturi publicitare, colaborand cu Studiourile Paramount.

Lucreaza cu companii ca Prada, Calvin Klein, Giorgio Armani si realizeaza portrete ale artistilor precum Catherine Deneuve, John Travolta, Mick Jagger, Tina Turner, Madonna, John Malkovich, Kate Winslet, Isabelle Huppert, Penelope Cruz. Portretul lui Keith Richards, chitaristul trupei The Rolling Stones, a fost estimat la valoarea de 120 de mii de dolari.

In 1992 face primul film documentar in care foloseste modele ca Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford si Stephanie Seymour. “Inner Voices”, un alt film realizat de acesta in 1999, castiga premiul pentru cel mai bun documentar in 2002, la Festivalul de Film de la Toronto, Canada.

In 2001 este facut  Cavaler al Artelor si al Literelor, la Paris. Are peste 65 de expozitii in Londra, Berlin, Tokyo, New York, Japonia, China, Brazilia, Italia si Rusia. Este detinatorul premiului “Raymond Loewy Design Award” – cel mai prestigios premiu din Europa pentru design, precum si al premiului  “Lucie Award” – pentru conceptul abordat in fotografie si pentru inovatia adusa.

Fotografiile lui, in special cele alb-negru, aduc aminte de atmosfera cinematografului german si de anii ’20.

Locuieste acum la Paris si New York.

 

 

 

 

 

 

 

 

“The real world is in colour so if you use black and white, you take it out of the real world, out of the banal.”

 

www.peterlindbergh.com

 

 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol