Reinventing LEGO toy bricks: Nathan Sawaya


Nathan Sawaya este un artist care a facut din micile caramizi LEGO ale copilariei, materia prima pentru operele sale de arta. Nathan s-a nascut in Washington si a crescut in statul Oregon, urmand apoi Universitatea din New York si pregatindu-se pentru o cariera in drept. La 31 de ani, a castigat concursul national Lego Master Model Builder, petrecandu-si urmatoarele 6 luni in compania LEGO. Dupa aceasta perioada, si-a deschis propriul studio de arta in New York, fiind recunoscut de Grupul LEGO drept un Lego Certified Professional.

In studioul sau exista peste 1.5 milioane de piese colorate Lego. Artistul marturiseste ca o lucrare ii poate lua 2-3 zile, 2-3 saptamani sau chiar si luni, fiecare dintre acestea fiind schitate dinainte ca lucrul propriu-zis sa inceapa. Lucrarile sale sunt fie sculpturi 3D, fie portrete supradimensionale.

Cea mai recenta expozitie a sa, The Art of the Brick, este singura expozitie moderna ale carei exponate sunt realizate exclusiv din piese Lego. Numarul total de piese folosit este de aproape 1 milion, iar lucrarile cuprinse in expozitie au fost realizate intre 2002-2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.brickartist.com

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol