Sally Mann Photography


Sally Mann, nascuta in 1951, locuieste si lucreaza ca fotograf  in Lexington, Virginia.

A studiat fotografia la Scoala de Film Praestegaard.

La mijlocul anilor ’90 a realizat o serie de peisaje. Fotografiile nu erau developate in mod clasic. Acestea erau acoperite cu nitrat de argint si colodiu (solutie care prin evaporare lasa o pelicula incolora, aderenta), fiind expuse in timp ce erau inca umede. Aceasta prelucrare dadea fotografiilor o textura aparte.

Cu peste 60 de expozitii la activ, Sally Mann are un stil unic, abordand, de cele mai multe ori, subiecte sociale si aducand in prim plan emotii si identitati, o intreaga atmosfera in fiecare din imaginile capturate. Lucrarile ei au expozitii permanente la Muzeul de Arta din Boston, San Francisco si New York.

Despre Sally Mann s-au realizat doua documentare. “Blood Ties”, regizat de Steve Cantor, prezentat in 1994 la Sundance Film Festival, a primit premiul Academiei pentru cel mai bun documentar. Al doilea, regizat de acelasi Steve Cantor, a avut premiera in 2006 si a fost nominalizat la premiile Emmy.

“Still Time”, a patra dintre cele opt carti semnate de Sally Mann, publicata in 1994, uneste fotografii din primii 20 de ani de experienta fotografica a artistei, imagini cu cei trei copii ai ei, dar si primele peisaje fotografiate.

In 2001 a fost numita cel mai bun fotograf din America, iar in 2006 a primit titlul de Doctor al Artelor.

 

 

 Una dintre cele mai importante carti ale artistei – “At Twelve:Portraits of young women”(1988).

 

“…photographs open doors into the past but they also allow a look into the future. “

 Sally Mann

http://sallymann.com/

 

 

 

 

 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol