The Genius of Design


 

 

The Genius of Design este un film documentar realizat de BBC in 2010 care ne prezinta istoria extinsa a designului, evolutia si afirmarea lui in timp ca stiinta creativa . De-a lungul celor 5 parti, documentarul prezinta perioadele esentiale in dezvoltarea designului, de la revolutia indistriala, Bauhaus-ul anilor 20′, explozia anilor 60′, fetisismul anilor 80′ pana la designul asa cum il percepem azi. Totodata, seria abordeaza si diverse discipline adiacente precum istoria artei, arhitectura si antropologia culturala. Ceea ce face filmul cu adevarat interesant si esential de vezut pentru cei pasionati este simplitatea cu care ne sunt prezentate informatiile, in stilul tipic britanic, dar si usurinta cu care imbina contextul istoric cu realitatea actuala, indeplinandu-si misiunea de a ne arata locul si puterea designului in societate.

Un alt plus al seriei este prezenta si insight-ul oferit de-a lungul seriei de catre cativa din cei mai buni designeri precum Dieter Rams, Alberto Alessi, Philippe Starck, Jonathan Ive sau J. Mays.

Cele 5 episoade sunt:

– Ghosts in the Machine

– Designs for Living

– Blueprints for War

– Better Living through Chemistry

– Objects of Desire

design.html/rams2″ rel=”attachment wp-att-11684″>


design.html” send=”true” layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol