Wikipedia redefined


Daca ai avea puterea, skill-urile si mai ales, vointa, sa redefinesti un brand, sa ii pui in evidenta mai bine functionalitatea, sa il faci mai user-friendly si mai placut ochiului, care ar fi acela? Aceeasi intrebare si-au pus-o si cei de la agentia de publicitate New! din  Lituania. Raspunsul lor a fost Wikipedia, enciclopedia online care, pe langa Google, ne ofera raspunsuri la multe dintre intrebarile noastre, dar care, pe langa calitatile extraordinare pe care le are, unul foarte important ii lipseste, si anume design-ul.

Proiectul dezvoltat de ei in acest sens, pus la cap pe parcursul a aproximativ 2 luni, se numeste Wikipedia Redesigned si  isi propune a fi mai mult de un simplu proiect, are ambitia de a-l convinge pe Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, sa il si implementeze. Pana acum, feedback-ul primit, spun ei , este mai mult decat bun, insa inca departe de a  deveni palpabil.

In propunerea lor a fost schimbat fiecare aspect al site-ului: de la cautare, la editare, la sharing, pe principiul “keep it simple”.

Au pastrat din logo-ul vechi doar litera W, in italic.

Au fost create logo-uri pentru subbdrandurile ce duc la diferitele functii ale site-ului, wikiQuote, wikiBooks, wikiNews, etc, pornind de la logo-ul brandului umbrela, Wiki.

 

Prima pagina a fost simplificata, avand acces din meniuri la functiile care inainte erau aglomerate.

vs.

Nu doar informatia ar trebui sa fie user-generated content, nu-i asa?

 

Schimbarile complete le puteti urmari, cu explicatii, pe site-ul proiectului:  wikipediaredefined.com


 

layout=”standard” width=”450″ show_faces=”false” font=”arial” action=”like” colorscheme=”light”>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Detalii articol